Dežurstvo u Keramičkom ateljeu Petrinja

  volonter grak
   
  Keramički atelje Petrinja smješten je u jednom od kontejnera u volontersko-stambenom naselju. Atelje je započeo s radom 2020. godine i od tada ima važnu ulogu u revitalizaciji lončarstva i razvoju petrinjske keramike. Volimo reći da je naš atelje otvorenog tipa: svi su dobrodošli. Obzirom da nemamo zaposlene osobe, atelje se održao zahvaljujući volonterima. Dođite i vidite, naš je kontejner pun pozitive i dobrih ljudi! ❤
   

  CILJ VOLONTERSKOG PROGRAMA: Zainteresiranim građanima pmogućiti dostupnost Keramičkog ateljea Petrinja

   
  OPIS PROGRAMA: Keramički atelje Petrinja je smješten u kontejnerskom naselju. Atelje vodi udruga GRAK, a otvoren je 5 dana tjednu zahvaljujući volonterima. Korisnici ateljea su kreativne osobe koje zanima tradicionalno lončarstvo i keramička umjetnost. Volonteri dežuraju u ateljeu, dočekuju posjetitelje, pomažu novim članovima, održavaju dobro atmosferu, brinu o opremi i sitnom alatu te materijalima za izradu keramike. Svako dežurstvo traje 3 sata.
   
  Volonter nakon kratke obuke preuzima ulogu domaćina ateljea. Volonter se upisuje u tablicu volintiranja, onda kada ima vremena i volje za to, a u sljećem radnom vremenu:

  PONEDJELJAK I UTORAK 9:00-12:00
  SRIJEDA, ČETVRTAK I PETAK 17:00-20:00
  Info telefon (u radnom vremenu): 091 555 4098

  Volonter vodi brigu o tome da posjetitelji poštuju kućni red ateljea i upišu se u evidenciju dolazaka. Na kraju volontiranja potrebno je očistiti pod u ateljeu.

   
  Ovaj je volonterski program aktivan od početka 2023. godine i trenutno okuplja 12 volontera. 
   
  TKO MOŽE VOLONTIRATI?
  Volonteri mogu biti sve punoljetne osobe. Potrebno je znanje o korištenju alata, materijala i opreme koja se koristi u keramičkom atelje. Zato volonter treba proći kratku obuku prije početka volontiranja.
   
  VIŠE INFORMACIJA O PROGRAMU:
  UDRUGA GRAK
  Mobitel: 091 555 4098
  E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Osoba za kontakt: Palma Miličević

   atelje volonteri


  Please publish modules in offcanvas position.