Izvješće o radu udruge 2019. godine

  kultura svima 2019

  Sažeto izvješće o radu naše udruge tijekom 2019. godine.

  Projekt "Revitalizacija lončarstva" se nastavilja volonterskim radom Silvija Radoševića koji je u međuvremenu donacijom Lončarstvo Val dobio kolo za rad s glinom prilagođeno za osobe s invaliditetom i nastavio raditi predmete od gline u svojoj radionici u obiteljskoj kući u kojoj živi. Sredstvima LAG-a smo nabavili dva manja kola koja se koriste u Udruzi osoba s invaliditetom SMŽ.


  - Facebook Glinena Priča prati 341 osoba
  - Grakni.hr web i facebook prati 3523 osoba
  - Facebook PLATFORMA 53 prate 154 osobe


  - „Kultura u centru“ odobren projekt čiji je nositelj POU Hrvatski dom, partneri: GRAK, Limena glazba, Slavulj, DND. Provedene sve planirane aktivnosti na temu sudioničkog planiranja i upravljanja, u tijeku su pripreme kulturno-umjetničkih projekata i programa, izgrađen održiv lokalni model suradničkog upravljanja i korištenja postojećih resursa što će dovesti do povećanja kulturnih sadržaja te sudjelovanja građana u kulturnom i društvenom životu lokalne zajednice. Provedena je anketa kroz koju smo željeli doznati što možemo popraviti u radu POU Hrvatski dom Petrinja i kako povećati sudjelovanje građana u kulturnom i društvenom životu lokalne zajednice. Od korisnika usluga dobili smo povratne informacije, detektirati probleme i povećali transparentnost POU Hrvatski dom Petrinja. U sklopu ankete građane smo pitali treba li postojati pravilnik s kriterijima korištenja javnog prostora Hrvatskog doma. Čak 88,7% ispitanika je izjavilo da misli kako treba postojati taj pravilnik.


  - Prijavljeni projektni prijedlog na natječaj Intervencijski plan Grada Petrinje „Otvoreni keramički atelje“ ušao je u završnu fazu ocjenjivanja, donošenje odluke o financiranju i svaki dan očekujemo vijest o potpisivanju ugovora. U međuvremenu smo digovorili najam prostora za odvijanje projektnih aktivnosti.


  - Savjetovanja organizacija civilnog društva – 50-ak organizacija dobilo pomoć oko osnivanja, vođenja, zatvaranja udruga, financijsko savjetovanje i zakonske regulative u poslovanju udruga

   

  Ukupni prihodi udruge u 2019. godini: 48.640,00 HRK-

  IZVJEŠTAJ O PRIHODIMA I RASHODIMA

   


  Please publish modules in offcanvas position.