Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku, čaj i staklo

  Gong fu caj

  Živi Atelje DK (Zagreb) i Udruga GRAK (Petrinja) organiziraju pop-up izložbu ručno rađene keramike i stakla i radionicu / prezentaciju gong fu kineskog stila pripremanja čaja.
  Izložba se održava subotu, 30. srpnja, (otvaranje u 14:00 sati) i nedelju 31. srpnja, a radionica Gong fu čaja bit će u nedelju, 31. srpnja, u 11:00 sati do 13:00.

  Uz podršku FLIK – Festival lončarstva i keramike 2022 oba događanja održavaju se u Petrinji.
  Dođite, pridružite nam se na jedinstvenom iskustvu koje veže čaj, zemlju i ljude. Otvaramo izložbu radova članica kolektiva Žene ženama Živog Ateljea DK, izložbu čajnog pribora od keramike te nakita od stakla.

  IZLOŽBA

  Tijekom prošle godine članice kolektiva Žene ženama u Živom Ateljeu DK bavile su se keramikom. Nekima je to bilo potpuno novo iskustvo i nova vještina koju su prigrlile. Koristile su mješavinu različitih glina, uključujući lokalne divljih gline i glazure, te su upoznale kinesku gong fu tehniku dijeljenja/pripremanja čaja kako bi funkcionalno prilagodile
  dio keramičkih proizvoda.
  Staklopuhanje je tradicionalni zanat koji polako nestaje u Hrvatskoj. Članice kolektiva Žene Ženama suradjivale su s udrugom Stakleni Svijet te usvajale magičnu vještinu koja plamenom oblikuje staklo u nakit i druge predmete.
  Sada, tu u Petrinji, svoje putovanje glinom, staklom i čajem, ta iskustva i znanja, podijelit ćemo ovom putujućom izložbom i radionicama pod nazivom "Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku, čaj i staklo."

  RADIONICA

  Na radionici isprobajte i naučite kako koristiti gong fu set za čaj (cha shi). Iskusite različite vrste kineskog čaja, družite se uz razgovore o povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju čaja i ljudi svijetom. Upoznajte žene koje u Zagrebu izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te prirodnih glazura.
  Radionica gong fu čaja je interaktivna i iskustvena.


  NAPOMENA za radionicu čaja:
  Zbog ograničenog broja sudionika, obratite se udruzi GRAK e-poštom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., NAJKASNIJE do petka, 29. srpnja u 20:00 sati. 
  Molimo rezervirajte mjesto samo ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati. Radionica je namijenjena za one koji će tek prvi put otkriti gong fu ceremoniju čaja ali i ljudima koji znaju za gong fu način dijeljenja čaja.

  DETALJAN PROGRAM POSJETA

  petak // 29.7.22.
  - Izlet s našim partnerima iz Udruga GRAK traženje i kopanje lokalne divlje gline ili materijala za izradu glazura.

  subota // 30.7.22.
  - od kad festival otvori svoja vrata i naša izložba će biti postavljena i otvorena (www.flikpetrinja.eu)
  Mjesto: Petrinja, Gradsko kupalište

  nedjelja // 31.7.22.
  - festival se nastavlja naša izložba je otvorena (www.flikpetrinja.eu)
  - 11h do 13h - Radionica Gong fu čaja; na hrvatskom, za osobe koje se na vrijeme prijave jer je broj korisnika
  ograničen
  Mjesto: Petrinja, Gradsko kupalište
  …...................

  Projekt se realizira kroz program mreže Clubture (CTHR) uz donacije Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za Razvoj civilnog društva kroz Centre znanja.
  Ove godine putujuća izložba i radionice gostuju u Šibeniku, Petrinji i Kninu.

  PARTNERI

  // Građanski aktivizam / Udruga GRAK - Petrinja
  w: https://www.grakni.hr, https://otvoreniatelje.eu, fb: otvoreni.keramicki.atelje, Keramika54plus e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  // Jug Udruga Atribut – Knin
  fb: udruga.atribut w: http://www.udruga-atri.net i: @cluba3_udruga3but e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  // Udruga Svijet kvalitete - Šibenik
  fb: udrugasvijetkvalitete w: https://usk.hr e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Uz podršku: Kolektiv 4b, w: https://kolektiv4b.com/ i Azimut, w: https://azimut.art/galerija/


  Please publish modules in offcanvas position.