Kontakt

  Udruga GRAK
  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Organizirana šetnja povodom Svjetskog dana kretanja

  setnja svi2024 setnja

  Ove su subote povodom Svjetskog dana kretanja petrinjske udruge organizirale šetnju za osobe starije životne dobi.

  Okupili smo se ispred Gradske Munjare Petrinja gdje smo pogledali izložbu našeg akademskog umjetnika Davora Žilića.

  setnja svi2024 setnja2

  Nakon toga smo krenuli u laganu šetnju uz obalu Petrinjčice. Sporo smo hodali i uz razgovor stigli do multifunkcionalnog igrališta gdje smo imali lijep doček. Stol je bio prepun ukusne hrane i voćnog čaja. 

  setnja svi2024 klopica

  Šetnja je neophodna ako želimo biti zdravi i kvalitetno živjeti. Znanstveno je dokazano da redovita tjelesna aktivnost sprječava niz kroničnih bolesti koje su glavni uzrok obolijevanja, invaliditeta i smrtnosti u našoj populaciji. Možda je manje poznato da je idealna tjelesna aktivnost za ljudski organizam upravo hodanje. Preporuka je hodati barem tri puta tjedno po 30 minuta. Idealno bi bilo da je to svakodnevno. 

  U cilju uključivanja starijih osoba u život zajednice i poticanja zdravog načina življenja, Palma Miličević i Manda Šalić su najavile redovite organizirane šetnje za seniore u organizaciji udruge GRAK. Svake srijede u 9.00 sati će biti okupljanje ispred Munjare i šetnja do centra Natura SMŽ. Odmah su nam se među prisutnim šetačima prijavila dva buduća volontera, vodiča šetnje! Udruga GRAK poziva i druge osobe koje žele volontirati da postanu vodiči organiziranih šetnji. Prijaviti se možete na 091 622 4450.

  Tijekom šetnje i kasnijeg druženja smo u razgovoru sa sudionicima radili na procjeni njihovih potreba vezanih za zdravlje i druženje.

  Nakon laganog doručka imali smo vježbe razgibavanja uz stručno vodstvo Jasminke Bušić iz udruge BRAVO - udruga za zaštitu zdravlja, prevenciju bolesti i tjelesnu aktivnost.

  setnja svi2024 vjezbe

  setnja svi2024 vjezbe2

  Na kraju smo svi zajedno zaplesali uz Rim Tim Tagi Dim i dali podršku našem predstavniku na Eurosongu :-)

  Link na naš ples: https://www.facebook.com/grakni.HR/videos/819885613389486/

  Nakon vježbica su oni željni malo dužeg hodanja nastavili šetnju do centra Natura SMŽ gdje im je Igor Žilić govorio o ljepoti prirode koja nas okružuje.

  setnja svi2024 natura

  Ova je aktivnost dio projekta Pravo na aktivan život koji provodi udruga GRAK. 

  Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
   

  lenta impact4values


  Please publish modules in offcanvas position.