Kontakt

  Udruga GRAK
  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Prilika za volontiranje: Inkluzivna farma u Hrastovici

  volonter farma

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera pozivamo vas da volontirate na Inkluzivnoj farmi koju vodi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Tamo uvijek ima puno posla za volontere, a ovdje ćemo vam predstaviti jedan njihov program.

  RADIONICE S MLADIM OSOBAMA S INVALIDITETOM NA INKLUZIVNOJ FARMI U HRASTOVICI

  CILJ: poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete mladih osoba s invaliditetom kroz razvoj i unaprjeđenje nove socijalne usluge – odmor od skrbi i poludnevni boravak.

  OPIS PROGRAMA: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije uspostavila je u selu Hrastovica kraj Petrinje Inkluzivnu farmu – kao budući centar neovisnog življenja za OSI. Ovoga trenutka mlade osobe s invaliditetom na farmi, u obliku trosatnog boravka, jednom ili dva dana u tjednu, rade jednostavnije poslove u poljoprivrednoj proizvodnji, odnosno u uzgoju povrća, voća, cvijeća i ukrasnog zelenila u vidu obrade tla, sjetve, presađivanja, sadnje, zalijevanja, plijevljenja, okopavanja, zaštite, gnojidbe, prihrane i berbe vrtnog bilja uz nadzor kvalificiranog radnika. Nakon toga uče o obradi i preradi uzgojenih biljki te kroz sat domaćinstva obavljaju i samu obradu, preradu, kuhanje… također se za ružnog ili hladnijeg vremena provode kreativne, glazbene, sportske radionice i radionice zabave s društvenim igrama ili navijački korner kod velikih sportskih manifestacija te „mouvie night“ večeri. Novi su volonteri uvijek dobrodošli. Volonteri mogu biti punoljetne osobe koje imaju želju raditi s mladim i odraslim osobama s invaliditetom (18+) koje imaju pretežno intelektualne teškoće.

  VIŠE INFORMACIJA O PROGRAMU:
  Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije
  Mobitel: 091 4050 533
  E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Osoba za kontakt: Aleksandra Milković

  https://www.inkluzivnafarma.eu/

  https://www.facebook.com/inkluzivnafarma


  Promocija volonterskih programa dio je projekta Pravo na aktivan život koji se provodi u sklopu programa Impact4Values koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.


  Please publish modules in offcanvas position.