Prvi forum udruga koje pružaju usluge za starije osobe i OSI

  1 forum udruga 1
  Danas smo organizirali forum petrinjskih udruga koje pružaju usluge osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom. Cilj je ojačati zagovaračku uloga lokalnih organizacija civilnog društva za zadovoljenje potreba ranjivih skupina.
  Udruge najlakše prepoznaju potrebe svojih sugrađana i najbrže mogu pokrenuti aktivnosti u zadovoljavanju tih potreba. One okupljaju pripadnike ranjivih skupina, organiziraju njihovo slobodno vrijeme i pomažu u prevladavanju svakodnevnih poteškoća u funkcioniranju te pridonose kvaliteti njihovog života. Na forum se odazvalo 5 petrinjskih udruga: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Udruga BRAVO, Udruga "Pomoć starijim osobama" - PSO Petrinja, Udruga ''Naš život'' Petrinja, Udruga "STAR" i Udruga GRAK. Forum je moderirala Palma Miličević.
   
  Potres je značajno otežao život svih Petrinjaca. Pred našim se očima gradi neka nova Petrinja. Obnavlja se grad, a u njemu i javni prostori namijenjeni građanima. Može li obnovljena Petrinja biti bolje prilagođena potrebama građana, a prije svega starijih osoba i osoba s invaliditetom?
   
  1 forum udruga 2
   
  Na forumu smo započeli analizu trenutnog stanja usluga za ranjive skupine nakon potresa, i to u 5 područja djelovanja: socijalne usluge, zaštita zdravlja, cjeloživotno učenje, različiti aspekti slobodnog vremena, ljudska prava i sigurnost te civilno društvo koje promiče interese ranjivih skupina s ciljem poboljšanja kvalitete njihovog života u našem gradu.
   
  O zaključcima foruma udruga i dogovorenim zajedničkim aktivnostima pisat ćemo kasnije.
   
  Forum udruga je dio projekta Pravo na aktivan život se provodi u sklopu programa Impact4Values koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.

  lenta impact4values


  Please publish modules in offcanvas position.