Kontakt

  Udruga GRAK
  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Inkluzivne radionice: Prsti u glini i okusi fini

  prsti u glini
  Danas smo započeli niz kreativnih druženja koja smo nazvali PRSTI U GLINI I OKUSI FINI. Svakog ćemo petka od 17.00-20:00 sati organizirati kreativnu radionicu i druženje, hranu i piće.
   
  Očekuju vas zabavne radionice, kolači, vina, likeri, kesteni… Ma sve što članovima keramičkog ateljea padne na pamet! Više o našim druženjima, najave i izvješća pogledaj na facebook stranici Keramičkog ateljea Petrinja.
   
  Druženja će biti tematska, a tema našeg prvog kreativnog druženja je SUNCE, KOLAČI I VINO. Vaše će domaćice ovog petka biti Manda Šalić i Palma Miličević. Manda će pripremiti kolače od kestena koje ćemo kušati uz čašu crnog vina, a Palma je za goste pripremila pokaznu radionicu koju je nazvala „Izradi svoje sunce“. Ovo je posebno sunce, inspirirano mitologijama starih Slavena, te starim hrvatskim tetovažama. Sunce ima kosu od lišća hrasta koji je za Slavene bio najsvetije drvo. Štovali su ga kao drvo života i os svijeta (axis Mundi).

  Sunce će se raditi od gline, uz pomoć kalupa kojeg je napravila Palma. Kalup će nakon radionice ostati u keramičkom ateljeu, tako da će u hladnim danima koji su ispred nas svako moći izraditi svoje sunce ????

  Druženje će započeti u 17.00 sati zdravicom dobrodošlice. Nakon toga slijedi pokazna radionica, a potom druženje uz rad s glinom.
  Da bi prsti bolje radili u glini, pobrinut će se udruga Bravo koja će nam ukratko prezentirati vježbice za razgibavanje ruku.
  Sudjelovanje u kreativnom druženju je otvorenog tipa. Dakle, mogu se prijaviti svi. Posebno nas raduje kada nam se pridruže starije osobe i osobe s invaliditetom.
   
  Broj osoba je ograničen pa se čim prije prijavite na 091 555 4098
   
  Kreativna druženja se održavaju u Keramičkom ateljeu Petrinja koji se nalazi u volontersko-stambenom naselju u Mošćenici.
   
  Ova je aktivnost dio projekta Pravo na aktivan život se provodi u sklopu programa Impact4Values koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.

  lenta impact4values


  Please publish modules in offcanvas position.