Učenjem na daljinu do lončarstva i umjetničke keramike

  Internet predstavlja široku arenu mogućnosti u kojoj itekako mogu sudjelovati osobe zrele i starije životne dobi. Brojna istraživanja jasno pokazuju da informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) pomažu starijima u učenju novih stvari i važan su čimbenik bolje prilagodbe promjenama koje starenje donosi.
   
  radovi 2022 02 15 2
   
  Prilagodba IKT starijim osoba veliki izazov za sve.  Mi smo u prioremi ovog projekta željeli umanjiti neke prepreke zbog kojih stariji slabije koriste IKT.  Nabavili smo im tablete i obučili ih kako se koristi softver za učenje na daljinu. Tijekom provedbe sadržaj radionica stalno prilagođavamo osobama starije životne dobi trudeći se pronaći nove načine kako IKT može doprinijeti zadovoljnijem i ispunjenijem životu tih osoba.
   
  Koliko smo u tome uspjeli svjedoče i ove fotografije na kojima su radovi polaznika tečaja "Keramika 54+" koji su prošlog tjedna izašli iz naše peći za keramiku. Prvi put osobe starije od 55 godina iz Sisačko-moslavačke županije imaju priliku steći znanja i vještine potrebne za izradu umjetničke keramike, i to u predavanjima koja se provode učenjem na daljinu i uživo (sinkrono).
   
  radovi_2022-02-15_1.jpg
   
  radovi 2022 02 15 10 3
   
  radovi 2022 02 15 10 4
   

  esf svi web

   

  Aktivnost je dio projekta "Keramika 54+". Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

  Sadržaj stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.


  Please publish modules in offcanvas position.