Dvodnevna keramička radionica u Srednjoj školi Glina

  20240221 104822

  U sklopu pripremnih aktivnosti u projektu Likovni susreti "Lukine crte" Keramički atelje Petrinja je 19. i 20. veljače 2024. održao dvodnevnu radionicu u Srednjoj školi Glina.

  Cilj projekta je osnažiti i motivirati mlade da kroz likovno stvaralaštvo, poduzetničke aktivnosti, stečene vještine primijenjenih umjetnosti i vrijednosti tradicijskog oblikovanja otkriju svoje potencijale i tako pridonesu boljoj socijalnoj osviještenosti unutar škole i zajednice. Škola svake godine provodi ovaj projekt u spomen na preminulog učenika Luku. Projekt priprema i vodi njegova profesorica Ana Rizmaul. Drago nam je što smo im suradnici u ovom projektu.

  Radionicu su Srednjoj školi Glina vodile Palma Miličević i Dijana Sabolić. Nastave ovih dana nema radi raspusta ali mnogi su se učenici odazvali pozivu na radionicu. Njima su se pridružili i malo mlađi učenici osnovne škole te štićenici doma za starije osobe. Bilo nas je 40-tak! Ispunili smo hodnike u privremenoj, montažnoj školi. Uzgred, od idućeg tjedna počinje nastava i to u novoj, obnovljenoj školi.

  radionica Glina velj2024

  Na radionici su članice našeg keramičkog ateljea sudionicima pokazale neke od osnovnih tehnika oblikovanja gline. Prvog smo dana pokazali kako su naši daleki rođaci, iz vremena prije Krista izrađivali posude, tehnikom utiskivanja gline prstima. Potom smo radili s valjanim glinenim pločama koje smo utiskivali u kalupe i tako radili zdjelice. Drugog dana smo se zabavili valjanjem glinenih glistica od kojih smo onda zidali posude. Bilo je zabavno i vrijeme je brzo prošlo. Pokazalo se da Srednja škola Glina ima vrlo kreativne učenike! Hvala profesorici Ani Rizmaul koja nas je pozvala da im budemo partneri u projektu. Ponovilo se!

  20240220 091048


  Please publish modules in offcanvas position.