CAMINO BANOVINA 4. dan: Glina – Topusko (19 km)

  Camino 4dan start

  Zadnji dan rute Camino Banovina započinje u Glini. Ovdje je vojni kadet Josip Runjanin 1846. godine uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina koja je danas hrvatska himna.

  Camino 4dan 1

  Ruta vodi parkom pored crkve sv. Ivana Nepomuka. Nasipom uz rijeku Glinu hodamo do mosta, a nakon mosta odmah skrećemo na poljski put s desne strane. Put se spaja na seosku cestu do Donjeg Viduševca. U Donjem Viduševcu kod križa skrećemo lijevo, prema Gornjem Viduševcu. Ruta prolazi 50-ak metara ispod crkve sv. Franje Ksaverskoga koja je spomenik kulture. Svakako ju obiđite. Kod crkve se pruža prekrasan pogled na Glinu, a tamo su i klupe na kojima se možete odmoriti.

  Camino 4dan 2

  Od Gornjeg Viduševca ruta vodi prema Šatornji. U Šatornji, kod kapelice prelazimo glavnu cestu i nastavljamo šumskim putem prema Gređanima. U društvenom domu i oko njega možete odmoriti. Ovuda prolazi i biciklistička ruta oko Topuskog. Iz Gređana preko Kosice dolazimo do jezera u Topuskom. Lijepom pješačkom stazom uz jezero dolazimo u perivoj Opatovina gdje je cistercitski samostan iz 14. stoljeća. Nedaleko od Opatovine su i Top Terme Topusko.

  Camino-4dan-4.jpg

  PREUZMI GPX TRAG 4. DANA RUTE CAMINO BANOVINA

  POGLEDAJ FOTO ALBUM 4. DANA RUTE CAMINO BANOVINA

   

  POVEZANI TEKSTOVI:

  Camino Banovina - ruta koju možete prehodati u četiri dana

  CAMINO BANOVINA 2. dan: Petrinja - Prljavor Čuntićki (19 km)

  CAMINO BANOVINA 3. dan: Prnjavor Čuntićki - Glina (20 km)

  CAMINO BANOVINA 4. dan: Glina – Topusko (19 km)

   

  SMJEŠTAJ U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI


  Please publish modules in offcanvas position.