Radionica o samozapošljavanju i mogućim potporama

23 Svi 2018

Jeste li znali da sve nezaposlene osobe u Hrvatskoj mogu dobiti 55.000,00 kuna bespovratnih sredstava za samozapošljavanje?
Ako se 4 takve osobe udruže i registriraju tvrku, za svaku osobu mogu dobiti taj iznos. Ako pak zajedno krenu u zadrugu, čak 5 zadrugara može dobiti po 55.000,00 kuna koje mogu uložiti u zajedničku poslovnu ideju.

To su bile neke od tema radionice koju su 22.5.2018. organizirale Udruga osoba s invaliditetom SMŽ i Udruga GRAK u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Sisak. Radionicu je vodila Irena Bušić iz HZZ-a Sisak, viša stručna i savjetnica za zapošljavanje i samozapošljavanje. 

Među sudionicama na radionici su bili polaznici lončarske obuke, kao i ostale zainteresirane nezaposlene osobe koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva i pokretanju vlastitog posla.

Osobama koje iskažu interes za samozapošljavanje Zavod osigurava stručnu pomoć te mogu dobiti sve relevantne informacije o aktivnostima vezanim za realizaciju poduzetničke ideje, a koje uključuju pomoć u izradi poslovnog plana, upućivanje na besplatne i druge edukacije kao i informacije o drugim davateljima potpora te povezivanje svih dionika na lokalnom tržištu rada (HOK, HGK, razvojna agencije i sl.).

Na radionici smo razgovarali o uvjetima, pravima i obavezama korisnika potpore za samozapošljavanje. 

Radionica je dio projekta “Revitalizacija lončarstva” kojeg financira Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove autora portala Grakni.HR ili redakcije. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Grakni.HR zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

atelje logo 300px

Kontakt

Udruga GrAk
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Facebook stranica Grakni.HR

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se

54+ VIJESTI

GRAK VIJESTI

Tko je online?

Imamo 635 gostiju i nema članova online

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.