Oglašavanje udruge na Facebooku. Ne čekaj. Kreni.

23 Ožu 2021

Facebook kampanja

Facebook je jedna od najpopularnijih platformi za oglašavanje jer nam nudi mogućnost detaljnog odabira publike Na primjer, imate projekt za žene iz vaše županije koje zanima  volontiranje, a imaju 40-60 godina. Nema problema. Facebook će vam omogućiti da vaš oglas pročitaju upravo žene iz te skupine jer ćete moći odabrati županiju u kojoj će se objaviti oglas, dob i spol osoba koje će taj oglas vidjeti, pa čak i njihovu sklonost volontiranju. Ovdje je zgodno napomenuti da oglas s Facebooka možete istovremno prikazivati i na Instagramu. Osobe srednje i starije životne dobi radije koriste Facebook, a mlađi Instagram. 

Izazov i prilika za razvoj: Upravljanje udrugom u vrijeme korona virusa

26 Ožu 2020

Upravo proživljavamo ono što nikada do sada nismo: COVID-19 nastavlja širiti i utjecati na gotovo svakog pojedinca i svaku organizaciju, izravno ili neizravno. Nemamo predodžbu koliko će ova pandemija trajati i kakve će posljedice ostaviti na naše poslovanje, projekte, projektne partnere, zaposlenike, korisnike i volontere. Zato je važno reorganizirati se i koristiti alate koji nam mogu olakšati vođenje udruge na daljinu. Sačuvajmo zdravlje zaposlenika, korisnika, volontera i svih drugih dionika, a neprofitnu organizaciju prilagodimo zajednici koja u vrijeme pandemije ima drugačija pravila i potrebe. Slijedi nekoliko savjeta o upravljanju udrugom u vremenu korona virusa.

Vodič: Od registracije do rada udruge (2.dio - pravi posao tek počinje!)

02 Ožu 2017

Nakon uvoda u kojem smo vam pokušali pomoći da odlučite želite li uopće osnovati udrugu, u prvom dijelu ovog vodiča pisali smo o tome što trebate znati korak po korak, kako bi započeo postupak registracije udruge. Ako mislite da ste ishodovanjem Rješenja o registraciji udruge riješili svu papirologiju i možete početi raditi to za što ste se opredijelili u vašoj viziji, misiji, ciljevima i djelatnostima, e ne možete. Sada tek slijedi pravi posao.

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se
Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.