Socijalna zadruga ‘Prijateljica’ iz Metkovića

10 Pro 2015

Udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom, kao i brojne druge u Hrvatskoj, suočavaju se iz godine u godinu činjenicom da je sve manje državnih proračunskih sredstava i natječaja pojedinih Ministarstava kojima mogu financirati svoje djelovanje. Jedan od načina samofinanciranja i na taj način opstanka Udruga je socijalno poduzetništvo.

Udruge osoba s invaliditetom - Tko tu koga zastupa?

03 Pro 2015

Početkom ove godine na snagu je stupio zakon o kvotnom zapošljavanju osoba s invaliditetom. Tim zakonom propisana je obaveza kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom kod svih poslodavaca koji zapošljavaju najmanje dvadeset radnika uz iznimku diplomatskih i konzularnih predstavništva te integrativnih i zaštitnih radionica. Nepoštovanje ovog zakona poslodavcima nosi kaznu u iznosu od trideset posto prosječne plaće za svaku osobu koja nedostaje do kvote a ukoliko poslodavac premaši kvotu država ga nagrađuje s petnaest posto isplate minimalne plaće za svakog radnika preko kvote.

Osnovan Hrvatski savez OSIce

22 Stu 2015

U Maloj Gorici u okolici Petrinje 26. rujna 2015. godine upriličena je Osnivačka skupština Hrvatskog saveza udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji – Savez OSIce.
Osnivači saveza su Udruga Baranjski leptirići (Beli Manastir), Udruga Korak dalje (Daruvar), Udruga Kolibrići (Zagreb), UOSI SMŽ (Petrinja), UOSI Prijatelj (Metković) i Udruga Mogu (Split). Sjedište saveza i predsjednik nalaze se u Belom Manastiru, a izvršna direktorica radi iz Splita. Za predsjednika saveza izabran je Držislav Šušak (Baranjski leptirići) a za izvršnu direktoricu Vesela Bakotić (Udruga Mogu). Predsjednik i izvršna direktorica ujedno su i osobe ovlaštene za zastupanje saveza odnosno za oko 800 obitelji članova.

Besplatno ekonomsko savjetovanje

02 Stu 2015

Ekonomska klinika je zanimljiva neprofitna organizacija koja okuplja proaktivne studente koji, uz potporu mentora i vanjskih suradnika iz poslovnog okruženja, imaju za cilj doprinijeti općem boljitku društva kroz podizanje svijesti o važnosti ekonomske pismenosti.

54+ VIJESTI

GRAK VIJESTI

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.