Globalno izvješće o tehnologijama nevladinih organizacija

  Osam od deset neprofitnih organizacija širom svijeta ima web stranicu, jedan je od rezultata velikog ovogodišnjeg istraživanja Global NGO Tech Report koji tradicionalno provodi Nonprofit Tech For Good. U istraživanju je sudjelovala 5721 organizacija iz 160 zemalja.

  Globalno izvješće o tehnologijama koju koriste nevladine organizacije je dvogodišnji istraživački projekt provodi Nonprofit Tech for Good. Izvješće pokazuje kako nevladine organizacije koriste priliku za komunikaciju putem interneta i e-pošte, internetske alate za prikupljanje sredstava, društvene medije, mobilnu tehnologiju i softver za produktivnost. Ovogodišnje izvješće sadrži tehnološka mjerila za Afriku, Aziju, Australiju i Novi Zeland, Europu, Latinsku Ameriku i Karibe, Sjedinjene Države i Kanadu.

  Rezultati globalnog istraživanje u koje je uključena 5721 organizacija iz 160 zemalja

  EUROPSKE ORGANIZACIJE I TEHNOLOGIJA

  Dok 80% organizacija na razini svijeta ima web stranice, u samoj Europi je taj broj puno veći. 95% nevladinih organizacija u Europi ima web stranicu, a 26% ima internetsku trgovinu, što je najviša stopa na cijelom svijetu. 86% europskih organizacija ima istaknuta pravila o privatnosti na svojoj web stranici, više nego bilo koja druga regija. 40% koristi tehnologiju enkripcije za zaštitu svojih podataka. Visoke stope zaštite podataka vjerojatno odražavaju utjecaj GDPR-a.

  80% europskih neprofitnih organizacija koristi email marketing u obliku newslettera. Od njih 39% šalje ažuriranja putem e-maila mjesečno, 29% kvartalno i 13% tjedno. Dakle, leci iz poštanskog sandučića nisu prošlost, samo su sada u elektronskom obliku. 

  42% nevladinih organizacija u Europi plaća Google oglase, više nego u ostalim dijelovima svijeta. Također više ulažu u oglašavanje na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

  Prije 10 godina su organizacije s mobilnim web stranicama i Facebok stranicama prednjačile u korištenju tehnologija. Danas su ti alati uobičajena praksa. Napredne organizacije svoj fokus preusmjeravaju na primjenu alata “Četvrte industrijske revolucije” kao što su glasovne naredbe i strojno učenje. Budućnost su umjetna inteligencija, robotika i automatizacija. Umjetnu inteligenciju treba promatrati kao komponentu onoga što zovemo digitalna revolucija.

  Nonprofit Tech for Good vodeći blog za profesionalnce zaposlene u neprofitnom sektoru. 

  Cjelovito izvješće možete pogledati na linku: GLOBAL NGO TECHNOLOGY REPORT 2019


  Please publish modules in offcanvas position.