Canva: dizajniraj nevjerojatne slike za 5 minuta

12 Lis 2018

Trebate napraviti lijepe slike za Facebook, ali nemate Photoshop i nemate novaca za dizajnera? Bez brige, tu je Canva, besplatna online aplikacija koja je grafički dizajn učinila besplatnim, jednostavnim i svima dostupnim. Pomoću nje ćete stvoriti zadivljujuće grafičke dizajne, čak i kada nemate dizajnerske vještine. Udruge bi također mogle koristiti Canvu, posebno kada trebaju slike za post na društvenim mrežama, ili pak dizajnirati jednostavne brošure, zaglavlja e-maila, slike i banere za web stranice, omote knjiga i CDa, fotokolaže, infografike, vizitke ili pozivnice. Vjerujte, Canva sve to može napraviti za vas. I to besplatno!

Vjerujte mi, i vi možete napraviti ovakvu objavu za Facebook, i to za nekoliko minuta.

Kada objavljujete neki post na društvenim mrežama, onda sigurno želite da ga vidi što veći broj ljudi. Ovo je posebno važno kada radimo na zagovaranju neke promjene, zar ne? Statistike su jasne, ljudi će bolje uočiti i zapamtiti vaše objave ako uz tekst imaju i fotografiju. Ako krenete u kampanju na društvenim mrežema, onda će vam biti važno da postovi imaju veći "engagement", tj. veći angažman sudionika na mreži. Dakle, više klikova, lajkova, komentara i dijeljenja. Canva će vam pomoći da vaša slika iz post bude prilagođena društvenoj mreži koju koristite. Uz pomoć zgodnih alata možete brzo i lako izraditi gotovo sve što trebate za objavu posta na Facebooku, Instagramu, Twitteru itd... Aplikacija besplatno nudi velik broj stiliziranih predložaka i elemenata dizajna. Jednostavno odaberite predložak i potom ga ispunite vlastitim tekstom. Ako želite možete promijenite slike i dodate svoje logotipe.

Canva nudi veliki izbor peedložaka koje možete iskoristiti brzo i lako

Kada napravite dizajn koji vam se sviđa, možete ga preuzeti ili izravno objaviti na željenim društvenim mrežama. Jednostavno je, probajte! Donje su slike napravljene za 5 minuta po predlošku koji nudi Canva.

U gornjoj sam objavi dodala svoju fotografiju u predložak Canva web aplikacije. Jako praktično!

Po jutru se dan poznaje

Čovjek nije drvo

I ovo smo napravili u Canvi ali nije šala. Zbilja će nam biti drago ako budete koristili Canvu i napišete nam svoje komentare. Je li bilo teško napraviti svoju prvu sliku s ugrađenim tekstom?

 


54+ VIJESTI

GRAK VIJESTI

 • Revitalizacija lončarstva

  Područje Petrinje bogato je kvalitetnom glinom i prije 100 godina u gradu je bilo 100…
 • Platforma53

  2016. godine smo bili jedni od inicijatora osnivanja Platforme 53. Riječ je o neformalnoj…
 • Web portal Grakni.HR

  Portal Grakni.HR je program udruge koji smo započeli 2015. godine, a traje i danas.…
 • Udruga GrAk

  Mi smo lokalni aktivisti koji svojim radom zajednicu osnažuju i potiču na promjenu.…
Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.