Udruge osoba s invaliditetom - Tko tu koga zastupa?

03 Pro 2015

Početkom ove godine na snagu je stupio zakon o kvotnom zapošljavanju osoba s invaliditetom. Tim zakonom propisana je obaveza kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom kod svih poslodavaca koji zapošljavaju najmanje dvadeset radnika uz iznimku diplomatskih i konzularnih predstavništva te integrativnih i zaštitnih radionica. Nepoštovanje ovog zakona poslodavcima nosi kaznu u iznosu od trideset posto prosječne plaće za svaku osobu koja nedostaje do kvote a ukoliko poslodavac premaši kvotu država ga nagrađuje s petnaest posto isplate minimalne plaće za svakog radnika preko kvote.

Opširnije:Udruge osoba s invaliditetom - Tko tu koga zastupa?

Osnovan Hrvatski savez OSIce

22 Stu 2015

U Maloj Gorici u okolici Petrinje 26. rujna 2015. godine upriličena je Osnivačka skupština Hrvatskog saveza udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji – Savez OSIce.
Osnivači saveza su Udruga Baranjski leptirići (Beli Manastir), Udruga Korak dalje (Daruvar), Udruga Kolibrići (Zagreb), UOSI SMŽ (Petrinja), UOSI Prijatelj (Metković) i Udruga Mogu (Split). Sjedište saveza i predsjednik nalaze se u Belom Manastiru, a izvršna direktorica radi iz Splita. Za predsjednika saveza izabran je Držislav Šušak (Baranjski leptirići) a za izvršnu direktoricu Vesela Bakotić (Udruga Mogu). Predsjednik i izvršna direktorica ujedno su i osobe ovlaštene za zastupanje saveza odnosno za oko 800 obitelji članova.

Opširnije:Osnovan Hrvatski savez OSIce

Potkategorije

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se

SAVJETI ZA UDRUGE

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.