Ispis

Dobili smo novi prostor za Otvoreni keramički atelje Petrinja

prostor atelje1

Vjerujemo da će ova vijest obradovati članove ateljea i sve ljubitelje lončarstva i umjetničke keramike. Jučer smo s Gradom Petrinjom potpisali ugovor o najmu za ovu prekrasnu drvenu kuću stambeno/volonterskom naselju u Mošćenici.

prostor atelje2
U godinama koje su ispred nas Otvoreni keramički atelje Petrinja vidimo kao priliku za razvoj novog modela javnog prostora kulture temeljenog na javno-civilnom partnerstvu. Prostor je u vlasništvu Grada Petrinje, što nam povećava priliku za dugoročnu održivost. Smatramo da je keramički atelje u potekle 2 godine donio pozitivne promjene u našu zajednicu. Prije svega, kroz edukacije smo generirali veliki broj suvremenih keramičkih umjetnika u Petrinji i okolici. Atelje je i prostor za druženje, a glina se pokazala kao sjajna antistres terapija. Hvala Gradu Petrinji što je prepoznao naš pozitivan utjecaj. U novom ćemo prostoru nastaviti čuvati lončarsku tradiciju, surađivati s gradom, Turističkom zajednicom, školama, vrtićima, lokalnim lončarima i svima koje zanima pokretanje novih aktivnosti i projekata vezanih za razvoj suvremene keramike koji će u konačnici pokretati i razvoj Petrinje.

Nakon prilagodbe prostora i pronalaska potrebnih sredstava za rad, u kući će biti smješten Otvoreni keramički atelje Petrinja. To znači da su ispred nas nova druženja, edukacije i kreativni izazovi. Veselimo se!