Aktivni građani

  Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

  Pridruži se

  Kontakt

  Udruga GRAK
  Novo Selište, 2. desni odvojak 1a
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  atelje naslovnica

  Dobili smo novi prostor za Otvoreni keramički atelje Petrinja

  prostor atelje1

  Vjerujemo da će ova vijest obradovati članove ateljea i sve ljubitelje lončarstva i umjetničke keramike. Jučer smo s Gradom Petrinjom potpisali ugovor o najmu za ovu prekrasnu drvenu kuću stambeno/volonterskom naselju u Mošćenici.

  prostor atelje2
  U godinama koje su ispred nas Otvoreni keramički atelje Petrinja vidimo kao priliku za razvoj novog modela javnog prostora kulture temeljenog na javno-civilnom partnerstvu. Prostor je u vlasništvu Grada Petrinje, što nam povećava priliku za dugoročnu održivost. Smatramo da je keramički atelje u potekle 2 godine donio pozitivne promjene u našu zajednicu. Prije svega, kroz edukacije smo generirali veliki broj suvremenih keramičkih umjetnika u Petrinji i okolici. Atelje je i prostor za druženje, a glina se pokazala kao sjajna antistres terapija. Hvala Gradu Petrinji što je prepoznao naš pozitivan utjecaj. U novom ćemo prostoru nastaviti čuvati lončarsku tradiciju, surađivati s gradom, Turističkom zajednicom, školama, vrtićima, lokalnim lončarima i svima koje zanima pokretanje novih aktivnosti i projekata vezanih za razvoj suvremene keramike koji će u konačnici pokretati i razvoj Petrinje.

  Nakon prilagodbe prostora i pronalaska potrebnih sredstava za rad, u kući će biti smješten Otvoreni keramički atelje Petrinja. To znači da su ispred nas nova druženja, edukacije i kreativni izazovi. Veselimo se! 


  Please publish modules in offcanvas position.