Portal Grakni.HR je program udruge koji smo započeli 2015. godine, a traje i danas. Izgradili smo online zajednicu aktivnih građana koji otvoreno polemiziraju o problemima na svim društveno-političkim razinama, ukazuju na propuste ali i na prilike kroz koje zajednica može ostvariti značajan društveni i gospodarski rast.

Cilj portala Grakni.HR je angažirano doprinijeti pluralizmu medija u Sisačko-moslavačkoj i susjednim županijama kroz sustavnu afirmaciju građanskih i socijalnih ljudskih prava, poticanje sudjelovanja građana u procesu donošenja važnih odluka te pozitivno utjecati na razvoj regije.

Uredništvo magazina objavljuje radove lokalnih novinara/ki i novih autora koji pišu o temama o kojima drugi mediji šute, govore u ime obespravljenih, najranjivijih članova zajednice, onih koji bi bez ovog medija ostali posve nevidljivi za lokalnu, regionalnu i širu hrvatsku javnost. Društvena vrijednost ovog medija je u volonterskom radu svih novinara i novih autora, a sadržaj čine teme koje se direktno tiču ljudi koji žive na ovom području.