Sudjeluj i ti

Sloboda medija i sloboda govora znači dati građanima priliku da razgovaraju i dijele informacije. To nije privilegija samo nekolicine ljudi koji posjeduju ili kontroliraju velike medije. Komentiraj svoju realnost. 

Pridruži nam se

  • Politička nepismenost by Bertol Brecht

    „Najgora od svih vrsta nepismenosti je politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne sudjeluje u političkim događanjima. Ona ne zna da troškovi života: cijena graha, ribe, brašna, stanarine, cipela, lijekova, ovise o političkim odlukama. Politički nepismena osoba je toliko zaslijepljena da ponosno govori kako mrzi politiku. Ta osoba ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena djeca i najgori od svih lopova – loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih tvrtki.“

    – Bertol Brecht

  • 1

Volontirajte i doživite nepoznati svijet!

Volonterski programi uključuju nastavu engleskog jezika, medicinsko i zdravstveno volontiranje, osnaživanje žena, razvoj zajednice, rad s djecom bez roditeljske skrbi, očuvanje divljih životinja, očuvanje šume ili mora, umjetničko volontiranje, učenje joge i slično. Projektne aktivnosti su različite i svatko može pronaći nešto za sebe.

Dakle, ako ste nadahnuti putovanjem svijetom i zanimljivim aktivnostima za koristan rad po vašoj mjeri, pridružite se nekom volonterskom timu na fascinantnijim lokacijama. Vaše odredište može biti Indija, Nepal, Tajland, Šri Lanka, Kambodža, Južna Afrika ili pak povijesni Peru. Nakon volontiranja u Indiji možete usput posjetiti čarobni Taj Mahal, u Peruu možete posjetiti grad Inka Machu Picchu, nakon volontiranja sa slonovima na Tajlandu možete uroniti u fascinantnu tajlandsku povijest skrivenu u poznatim hramovima...

Spašavanje malih kornjača u Centralnoj AmericiSpašavanje malih kornjača u Centralnoj Americi

Naravno, moguće je i volontiranje negdje bliže, u Europi. Ohrabrite se i doživite nezaboravno volontersko iskustvo!

Koliko to košta?

Za volontiranje izvan Hrvatske načešće je dovoljno osnovno poznavanje engleskoj jezika. Domaćini će u većini slučajeva za vas organizirati prijevoz od zračne luke do mjesta gdje ćete volontirati, osigurat će vam smještaj i hranu, odvest će vas na kratke izlete ili zanimljive kulturne aktivnosti. Ponekad organizacije sve to nude besplatno ali uglavnom ćete smještaj i hranu platiti. Cijena je različita, u većini slučajeva od 150-450 eura tjedno. Naravno, platit ćete i putne troškove od kuće do željene destinacije, kao i vizu, potrebna cijepljenja, zdravstveno osiguranje i sl.

Na volontersko putovanje možete povesti partnera, prijatelje ili članove svoje obitelji. Možete ostati tamo nekoliko tjedana ili nekoliko mjeseci. Odluka je na vama.

Linkovi na kojima možete pronaći prilike za volontiranje širom svijeta:

https://www.volunteerworld.com

https://volunteeringjourneys.com

https://www.volunteerhq.org

https://www.gviusa.com


Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.