• 1

Završna radio emisija projekta "Keramika 54+" na Petrinjskom radiju

30 Ožu 2022

keramika54 radio emisija petrinjski

U polusatnoj radio emisiji koja je 22. travnja 2022 emitirana na Petrinjskom radiju gost je bio Ante Čakarić, voditelj projekta "Keramika 54+", a preko telefonske veze u emisiji su sudjelovali korisnici projekta Ljiljana Brković Zorčić, Hrvoje Penavin i Ivica Buturac. Emisiju je vodio Mario Gršić.

Ante Čakarić je u uvodnom dijelu govorio o projektu Keramika 54+ koji provodimo u vrijeme epidemije COVID-19. Projekt smo priveli kraju (završava se 1.4.2022). Iza nas je 300 sati online tečaja Keramika 54+ na kojem su sudjelovale 34 osobe u dobi od 55-82 godine iz Sisačko-moslavačke, Također su imali 20 sati mentorstva koji se provodio također online.

- „Najviše smo sretni kada vidimo korisnike koji su jako zadovoljni onime što su sami izradili“, komentirao je između ostaloga Ante Čakarić i pozvao slušatelje na izložbu radova naših korisnika koju smo organizirali u Sisku.

Ljiljana Brković Zorčić je pričala o tome što su radili na radionicama. Rekla je da je često znala ostati s glinom, satima nakon završetka online radionice.

Hrvoje Penavin je na početku svog javljanja rekao:

- "Zbog korone smo supruga i ja bili u dobrovoljnoj izolaciji. Gledali smo kroz prozor i nismo se usudili izaći van. Na Facebooku sam vidio poziv na tečaj i prijavio sam se na njega."

Ivica Buturac je oduševljen online učenjem pa je rekao:

- "Mi smo u svom domu imali učitelja, imali smo blato, glinu koju smo mrljali u rukama i taj kontakt preko ekrana je bio izvrstan!"

Ovo je samo mali djelić teme o kojima smo govorili. Kompletnu radio emisiju možete poslušati u playeru ispod ovog teksta.

Ukupna vrijednost projekta je 482.720,00 HRK (od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna Republike Hrvatske).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj radio emisije isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

esf svi web

Korisnik projekta

Građanski aktivizam (GRAK)
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Facebook54+

Pitali ste...

Koliko košta online tečaj keramike?
Tečaj je besplatan za sve sudionike. Također ćemo vam osigurati potrebnu opremu, glinu, materijale, boje, uslugu dostave, pečenja i glaziranja gotovih predmeta u keramičkim pećima.

Moram li imati svoje računalo?
Ne, od nas ćete besplatno dobiti tablet s instaliranim programima preko kojih možete pratiti predavanja. Potrebno je samo da imati pristup internetu.

Trebam li imati neko predznanje?
Ne, nikakvo predznanje za sudjelovanje na tečaju vam nije potrebno. Dovoljno je samo da želite naučiti nešto novo.

Što ću naučiti na online tečaju keramike?
Naučit ćete izrađivati i ručno oslikavati različite predmete od keramike. 

Tko je predavač? 
Predavač je Valentino Valent, petrinjski lončar s velikim iskustvom u vođenju radionica.

Tko može sudjelovati na tečaju? 
Sudionici mogu biti osobe starije od 55 godina s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tko sve to financira?
Projekt 100% financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

54+ VIJESTI

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.