• 1

Prijavi se na besplatan online tečaj u sklopu projekta Keramika 54+

26 Tra 2021

Tražite zabavnu i novu kreativnu aktivnost?

Jeste li ikad pokušali sami izraditi predmet od keramike? Ne šalimo se. Naravno da to možete! 

Od gline stvorite uporabnu keramiku i razne druge predmete koristeći se ručnim tehnikama oblikovanja gline. Upoznajte se s različitim dekorativnim tehnikama oslikavanja glinenih predmeta. To je samo dio zabavnih online aktivnosti u kojima možete uživati u sklopu projekta "Keramika 54+".

Nije potrebno predznanje jer zajedno krećemo od početka! Potrebno je samo imati volju i pristup internetu. Sudionici radionice će dobiti tablet na kojem će pratiti predavanja, okretni stalak, glinu, kalupe, boje, kistove, sitni alat i sve što im bude potrebno za rad.

NA TEČAJU ĆEŠ IMATI PRILIKU NAUČITI....

  • ručno oblikovati glinu i izrađivati unikatne predmete od keramike
  • koristiti otiske u glini za kreiranje lijepih kompozicija i tekstura
  • izraditi lijepo ukrašene posude izrađene uz pomoć kalupa
  • dodati ukrasne rubove i ručke na uporabne posude
  • koristiti boje i jednostavno oslikati keramiku

Prijavi se na tečaj keramike

ZAŠTO SE PRIJAVITI NA TEČAJ KERAMIKE?

loncarstvo rukama78

Izrada keramike = opuštajuća aktivnost. Pomoću grude vlažne gline oblikujete u svoju unikatnu kreaciju. Izrada keramike osobama srednje i starije životne dobi daje priliku za smirenje jer ćete uživati u procesu izrade i u rezultatima svog rada. Lončarstvo vas izvlači iz svekodnevne rutine, daje vam nešto za svladavanje, nešto za razmišljanje.

Izrada keramike = ugodan način učenja. Trebat će neko vrijeme da naučite kako oblikovati glinu u nešto prepoznatljivo. Ali koncentracija na proces i osjećaj mirnoće dok svojim rukama stvarate uporabne predmete – to je nešto čarobno što ćete htjeti iskusiti.

Izrada keramike = poboljšanje unutarnjeg zdravlja. To je činjenica. Ovu sposobnost otkrila je u istraživanju psihologinje Lee Doric Henry. Prema studiji, od dvije skupine sudionika, onaj koji se bavio izradom keramike pokazao je poboljšano samopoštovanje, smanjenu depresiju i anksioznost kod osoba starije životne dobi.

Izrada keramike = stvaranje poklona za drage osobe. Nema dražeg poklona od onoga stvorenog posebno za vas, zar ne? Zašto ne udovoljiti nekome koga volite ručno izrađenom keramikom? Možete nekoga vama važnog iznenaditi prekrasnim remek-djelom koje ste stvorili. To može biti vaza, zdjelica, šalica, sat, nakit, ukras, bilo što! Naučene vještine izrade keramike možete podijeliti s prijateljima ili obitelji i lijepo se zabaviti zajedno učeći nešto novo.

Izrada keramike = prilika za hobi koji može popraviti kućni budžet. Kada zaronite u svijet umjetničke keramike, lako se može desiti da vam to postane hobi. Ako budete vješti u tome, vrlo je vjerojatno da će vaše radove ljudi poželjeti kupiti. Možda vam taj hobi postane i dodatan izvor prihoda koji će popraviti kućni budžet. Na internetu je puno stranica na kojima kreativci prodaju svoje radove od keramike.

Zainteresirali smo vas? Želite se prijaviti na tečaj keramike?

Ispunite tražene podatke u donjem obrascu i pošaljite svoju prijavu klikom na gumb "Podnesi".

VAŽNO: Sudionici tečaja mogu biti samo osobe starije od 55 godina s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ako se želite dodatno informirati o tečaju prije prijave, slobodno nam se javite na broj telefona 044 633 149 radnim danom od 9-16 sati ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

esf svi web

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Korisnik projekta

Građanski aktivizam (GRAK)
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Facebook54+

Pitali ste...

Koliko košta online tečaj keramike?
Tečaj je besplatan za sve sudionike. Također ćemo vam osigurati potrebnu opremu, glinu, materijale, boje, uslugu dostave, pečenja i glaziranja gotovih predmeta u keramičkim pećima.

Moram li imati svoje računalo?
Ne, od nas ćete besplatno dobiti tablet s instaliranim programima preko kojih možete pratiti predavanja. Potrebno je samo da imati pristup internetu.

Trebam li imati neko predznanje?
Ne, nikakvo predznanje za sudjelovanje na tečaju vam nije potrebno. Dovoljno je samo da želite naučiti nešto novo.

Što ću naučiti na online tečaju keramike?
Naučit ćete izrađivati i ručno oslikavati različite predmete od keramike. 

Tko je predavač? 
Predavač je Valentino Valent, petrinjski lončar s velikim iskustvom u vođenju radionica.

Tko može sudjelovati na tečaju? 
Sudionici mogu biti osobe starije od 55 godina s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tko sve to financira?
Projekt 100% financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

54+ VIJESTI

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.