Kombinacija volontiranja i putovanja o kojem ste sanjali

  Volontiranje s djecom širom svijeta

  Volontiranje u inozemstvu velik je životni izazov u bilo kojoj dobi. U bilo kojoj dobi, u bilo kojoj životnoj fazi, svako nas može biti volonter - ako to poželi. Ako ste mlada osoba bez puno radnog iskustva, volontiranje u nekoj dalekoj zemlji može obogatiti vaša znanja i vještine čime će značajno obogatiti vaš životopis. Naučit ćete rješavati probleme, raditi u timu, prilagoditi se trenutnoj situaciji, te skromno živjeti i raditi s ograničenim resursima.

  Starije osobe imaju puno iskustva i znanja koje mogu podijeliti s drugima, a imaju i perspektivu koju mlađe osobe često nemaju. Ako radite pauzu u karijeri ili ste na putu u mirovinu, volontiranje u inozemstvu može biti pravi izazov za vaš profesionalni i osobni razvoj koji će proširiti vaše razumijevanje drugih naroda i kultura. Naposljetku, zašto ne bi vaš godišnji odmor proveli na drugačiji način?

  Volontirajte i doživite nepoznati svijet!

  Volonterski programi uključuju nastavu engleskog jezika, medicinsko i zdravstveno volontiranje, osnaživanje žena, razvoj zajednice, rad s djecom bez roditeljske skrbi, očuvanje divljih životinja, očuvanje šume ili mora, umjetničko volontiranje, učenje joge i slično. Projektne aktivnosti su različite i svatko može pronaći nešto za sebe.

  Dakle, ako ste nadahnuti putovanjem svijetom i zanimljivim aktivnostima za koristan rad po vašoj mjeri, pridružite se nekom volonterskom timu na fascinantnijim lokacijama. Vaše odredište može biti Indija, Nepal, Tajland, Šri Lanka, Kambodža, Južna Afrika ili pak povijesni Peru. Nakon volontiranja u Indiji možete usput posjetiti čarobni Taj Mahal, u Peruu možete posjetiti grad Inka Machu Picchu, nakon volontiranja sa slonovima na Tajlandu možete uroniti u fascinantnu tajlandsku povijest skrivenu u poznatim hramovima...

  Spašavanje malih kornjača u Centralnoj Americi

  Naravno, moguće je i volontiranje negdje bliže, u Europi. Ohrabrite se i doživite nezaboravno volontersko iskustvo!

  Koliko to košta?

  Za volontiranje izvan Hrvatske načešće je dovoljno osnovno poznavanje engleskoj jezika. Domaćini će u većini slučajeva za vas organizirati prijevoz od zračne luke do mjesta gdje ćete volontirati, osigurat će vam smještaj i hranu, odvest će vas na kratke izlete ili zanimljive kulturne aktivnosti. Ponekad organizacije sve to nude besplatno ali uglavnom ćete smještaj i hranu platiti. Cijena je različita, u većini slučajeva od 150-450 eura tjedno. Naravno, platit ćete i putne troškove od kuće do željene destinacije, kao i vizu, potrebna cijepljenja, zdravstveno osiguranje i sl.

  Na volontersko putovanje možete povesti partnera, prijatelje ili članove svoje obitelji. Možete ostati tamo nekoliko tjedana ili nekoliko mjeseci. Odluka je na vama.

  Linkovi na kojima možete pronaći prilike za volontiranje širom svijeta:

  https://www.volunteerworld.com

  https://volunteeringjourneys.com

  https://www.volunteerhq.org

  https://www.gviusa.com


  Please publish modules in offcanvas position.