hr HR en EN de DE

atelje logo 300 bijeli

 • Portal Grakni.HR traži suradnike koji imaju što napisati

  Portal Grakni.HR traži suradnike koji imaju što napisati

  Udruga GRAK traži suradnike i suradnice, građane koji trebaju medijsku platformu za izražavanje kreativnog potencijala i zagovaranje svojih ideja i stavova. Uloga građana nije samo u konzumiranju medija, već da budu ravnopravni sudionici u stvaranju društveno korisnih medijskih sadržaja. Read More
 • Pristup informacijama: Građani imaju pravo znati!

  Pristup informacijama: Građani imaju pravo znati!

  Pravo na pristup informacijama jedno je od temeljnih ljudskih prava, doprinosi sprječavanju zloporabe i korupcije te predstavlja izazov za stvaranje odgovornije javne uprave. Dostupnost informacijama rezultira povećanjem povjerenja građana u nositelje vlasti i boljem vrednovanju rada javne uprave. Read More
 • Ruralnim razvojem do poželjnog života na selu

  Ruralnim razvojem do poželjnog života na selu

  Naročito zadnjih godina, pojam „ruralni razvoj“ postao je neizbježan u svim razvojnim programima i raznim strategijama, u službenimn i neslužbenim debatama raznih stručnjaka i nestručnjaka, pa i uz ispijanje kave subotom ujutro na nekoj šetnici ili špici. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Izazov i prilika za razvoj: Upravljanje udrugom u vrijeme korona virusa

Upravo proživljavamo ono što nikada do sada nismo: COVID-19 nastavlja širiti i utjecati…

OTVORENI KERAMIČKI ATELJE, projekt rođen u petrinjskom blatu

Prije nego vam predstavimo naš novi projekt „Otvoreni keramički atelje“ koji se…

Globalno izvješće o tehnologijama nevladinih organizacija

Osam od deset neprofitnih organizacija širom svijeta ima web stranicu, jedan je od…

Granny Au Pair – baka na službenom putu. Sada ili nikada!

Na Youtube videu sam slučajno vidjela reportažu o Njemici koja je prije 10-tak godina…

Kombinacija volontiranja i putovanja o kojem ste sanjali

Volontiranje u inozemstvu velik je životni izazov u bilo kojoj dobi. U bilo kojoj dobi, u…

Sudioničko upravljanje u kulturi

Vrlo mali broj ljudi unutar javnog sektora donosi odluke o umjetnosti i kulturi, mada su…

Globalno izvješće o tehnologijama nevladinih organizacija

15 Lis 2019

Osam od deset neprofitnih organizacija širom svijeta ima web stranicu, jedan je od rezultata velikog ovogodišnjeg istraživanja Global NGO Tech Report koji tradicionalno provodi Nonprofit Tech For Good. U istraživanju je sudjelovala 5721 organizacija iz 160 zemalja.

Globalno izvješće o tehnologijama koju koriste nevladine organizacije je dvogodišnji istraživački projekt provodi Nonprofit Tech for Good. Izvješće pokazuje kako nevladine organizacije koriste priliku za komunikaciju putem interneta i e-pošte, internetske alate za prikupljanje sredstava, društvene medije, mobilnu tehnologiju i softver za produktivnost. Ovogodišnje izvješće sadrži tehnološka mjerila za Afriku, Aziju, Australiju i Novi Zeland, Europu, Latinsku Ameriku i Karibe, Sjedinjene Države i Kanadu.

Rezultati globalnog istraživanje u koje je uključena 5721 organizacija iz 160 zemalja

EUROPSKE ORGANIZACIJE I TEHNOLOGIJA

Dok 80% organizacija na razini svijeta ima web stranice, u samoj Europi je taj broj puno veći. 95% nevladinih organizacija u Europi ima web stranicu, a 26% ima internetsku trgovinu, što je najviša stopa na cijelom svijetu. 86% europskih organizacija ima istaknuta pravila o privatnosti na svojoj web stranici, više nego bilo koja druga regija. 40% koristi tehnologiju enkripcije za zaštitu svojih podataka. Visoke stope zaštite podataka vjerojatno odražavaju utjecaj GDPR-a.

80% europskih neprofitnih organizacija koristi email marketing u obliku newslettera. Od njih 39% šalje ažuriranja putem e-maila mjesečno, 29% kvartalno i 13% tjedno. Dakle, leci iz poštanskog sandučića nisu prošlost, samo su sada u elektronskom obliku. 

42% nevladinih organizacija u Europi plaća Google oglase, više nego u ostalim dijelovima svijeta. Također više ulažu u oglašavanje na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Prije 10 godina su organizacije s mobilnim web stranicama i Facebok stranicama prednjačile u korištenju tehnologija. Danas su ti alati uobičajena praksa. Napredne organizacije svoj fokus preusmjeravaju na primjenu alata “Četvrte industrijske revolucije” kao što su glasovne naredbe i strojno učenje. Budućnost su umjetna inteligencija, robotika i automatizacija. Umjetnu inteligenciju treba promatrati kao komponentu onoga što zovemo digitalna revolucija.

Nonprofit Tech for Good vodeći blog za profesionalnce zaposlene u neprofitnom sektoru. 

Cjelovito izvješće možete pogledati na linku: GLOBAL NGO TECHNOLOGY REPORT 2019


Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.