Radujmo se i podijelimo sreću s drugima!

24 Pro 2015

Pred nama su blagdani koje očekujemo mjesecima. Čak ni iskrenim vjernicima ne smeta pretjerani kičeraj i komercijalizam Božića. Zagledani u lampice i jaslice još uvijek vide puno dublji smisao u priči o Kristovom rođenju koji im daje dodatnu snagu za život. Ostali su se zarazili modernim Božićem. Deca se tradicionalno najviše raduju poklonima, odrasli slobodnim danima, šarenim ukrasima, druženju s najmilijima i finoj klopici.

Uz čestitku imamo i poruku: Hvala vam na podršci. Pred kraj 2015. smo započeli jednu novu priču, a vi ste eto, od početka bili s nama. Hvala!

Svima vam želimo lijep, nezaboravan Božić te puno zdravlja, ljubavi i veselja u 2016. godini!

Međutim, upravo sada, kada smo ushićeni, dok jurimo za poklonima, sa smiješkom biramo fina pića razmišljajući o društvu s kojim ćemo sve to popiti, nemojmo zaboraviti da među nama žive ljudi koji nemaju razloge za radost. Žive sami i moguće je da će tako provesti ove blagdane. Sami...
Možda je to neki tihi djedica koji se i sam čudi što živi tako dugo, možda je to vaša „čudna“ susjeda koja nema djece i boji se petardi, možda je to neka tužna osoba koju su životne nevolje učinile toliko nesretnom da se sada i svoje sjene plaši?

Ne želimo tužan Božić nikome, zar ne? Lijepo je obradovati one koje voliš ali ajde za ovaj Božić prihvati veći izazov: obraduj i one koje nitko drugi neće obradovati. Nekoga koga znaš, i znaš da će biti sam(a). Smisli kako ćeš to obradovati, upali kreativnost. Sigurno toga imaš. A i srce bi trebalo biti tu negdje, u grudima... Osjeti ga.

"Budi čovjek čija prava nije u nagonima već u nepokolebljivoj, spokojnoj težnji prema dobru koje čovjek određuje u mislima, izražava u riječima i sprovodi u djelima", napisao je Lav Tolstoj.

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove autora portala Grakni.HR ili redakcije. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Grakni.HR zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Portal Grakni.HR

Cilj portala je pomagati razvoj participativne demokracije te doprinositi društvenim promjenama unutar zajednica, kao i održivom razvoju.

Participativna što?!

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se
Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.
Više informacija Prihvaćam