VIDEO: Što su energetske zadruge?

20 Lis 2015

 

Energetske zadruge su udruženja lokalnih aktera (pojedinaca, kompanija, javnih ustanova, lokalnih samouprava itd.) koji zajedno razvijaju projekte obnovljivih izvora energije. Zajedničkim ulaganjem smanjuje se rizik investicije i dijeli se dobit od projekta.

 

Energetske zadruge promiču demokratski način odlučivanja o energetskim pitanjima. Cilj takvih zadruga je promovirati obnovljive izvore energije u vlasništvu lokalnih zajednica.

Glavni cilj Projekta razvoja energetskih zadruga u Hrvatskoj je promoviranje razvoja obnovljivih izvora energije u vlasništvu energetskih zadruga i lokalne zajednice.

 

Brošuru o energetskim zadrugama u PDF formatu preuzmite na ovom linku: BROŠURA

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove autora portala Grakni.HR ili redakcije. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Grakni.HR zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se

SAVJETI ZA UDRUGE

GRAK VIJESTI

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.
Više informacija Prihvaćam