Izvješće o radu udruge GrAk u 2015. godini

28 Sij 2016

Aktivisti koji već imaju niz godina iskustva rada i vođenja organizacija civilnog društva su osnovali novu udrugu kroz koju će zagovarati aktivno sudjelovanje građana u zajednici.
Udrugu smo nazvali Građanski aktivizam (skraćeno: GrAk), a registrirali 1.7.2015. godine.

 Članovi i aktivisti udruga GrAk nakon uspješno organiziranog sajma rabljenih udžbenika u kolovozu 2015.

Od tada aktivno radimo na pripremi, izradi održavanju novog nezavisnog portala, Grakni.HR. Cilj nam je stvorili online zajednicu aktivnih građana i magazin koji će doprinijeti pluralizmu medija u Sisačko-moslavačkoj i susjednim županijama promičući sustavnu afirmaciju građanskih i socijalnih ljudskih prava te pozitivno utjecati na razvoj regije.

U 205. godini rad naše udruge podržala je Zaklada Via (Nadace VIA) iz Praga kroz program ViabilityNet 2.0 (Održivost 2.0). U sklopu tog programa spomenuta zaklada lokalnim liderima iz srednje, istočne i jugoistočne Europe nudi prostor za razmišljanje, spajanje i zajednički rast, uz financijska sredstva za projekte koji se fokusiraju na osnaživanje njihovih zajednica. Opći cilj programa je promicanje angažmana unutar zajednica kroz podršku inspirativnom i uključivom vodstvu. U programu sudjeluje i Palma Miličević ispred Udruge GrAk i projekta Get Active  => Lets move! kroz koji je financirana tehnička izvedba ovog portala.

Zaklada VIA je kroz javni natječaj odabrala 16 osoba koje imaju iskustvo višegodišnjeg rada u svojim lokalnim zajednicama i rada ne različitim društvenim promjenama. Sudionici su iz različitih zemalja: Ukrajine, Češke, Slovačke, Moldavija, Latvije, Litvanije, Rumunjske, Srbije, Makedonije, Albanije i Hrvatske. Iz Hrvatske u programu sudjeluje Palma Miličević, predsjednica udruge GrAk.

Naši članovi aktivno sudjeluju u radnim tijelima koja osmišljavanju aktivnosti i adresiraju probleme koji se tiču revitalizacije života u zajednici, zagovaramo prava djeteta i bolje uvjete za njihovo odrastanje, planiramo buduće projekte i dogovaramo nova partnerstva.

Udruga GrAk ima 5 osnivača kojima se koncem godine pridružilo još 5 građana.

PREGLED PRIHODA I RASHODA UDRUGE GRAK
U 2015. GODINI

I.

PRIHODI

Prihodi od članarina

400,00

Prihodi od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija

21.147,00

UKUPNO PRIHODI

21.547,00

II.

RASHODI

Troškovi za redovnu djelatnost

2.705,00

Naknade banke

342,00

Usluge promidžbe i informiranja

1.035,00

UKUPNO RASHODI

4.082,00

UKUPNO PRIHODI NAD RASHODIMA

17.465,00

Kontakt

Udruga GrAk
Gajeva 82a, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Facebook stranica Grakni.HR

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GRAK VIJESTI

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.
Više informacija Prihvaćam